ung_opinion_1920x600-1

 

Är du samhällsaktör som med tyngd vill kunna uttala sig specifikt om vad unga tycker är viktigt, svårt, roligt eller oroande? Klicka här istället!

Din röst måste höras!

Ungas åsikter syns sällan i statistiken. Ofta blir ni inte ens tillfrågade. Istället uttalar sig vuxna som om de redan visste och tar beslut som påverkar er framtid. Det här vill vi ändra på och just därför finns undersökningen Ung Opinion.

Kantar Sifos jobb är att ta reda på vad människor tycker i olika frågor. Vi tar fram fakta och insikter som sedan ligger till grund för viktiga beslut hos myndigheter och företag. Beslut som påverkar din och allas vardag. För att din röst också ska höras, behöver du berätta vad du tycker när vi hör av oss.

Du som läser det här är kanske en av de 1000 unga vi intervjuar varje gång i Ung Opinion. Det är bara slumpmässigt utvalda personer mellan 13 och 26 år som får svara. Slumpen är viktig, den hjälper oss att ta fram fakta som verkligen representerar alla – även de som vanligtvis inte gör sin röst hörd, inte bara de som vill proffstycka eller skriker högst.

Först då får vi statistik som representerar ungas verklighet.

Först då slipper vi vuxenvärldens gissningar.

Du har möjlighet att påverka beslut som påverkar dig. Ta den möjligheten.

Vi heter Kantar Sifo.

Gör skillnad. Påverka framtiden.

Och till er som redan svarat vill vi säga tack!