ung_opinion_1920x600-1

 

Är du mellan 13 och 26 år och vill göra din röst hörd? Klicka här istället!

Säkra dina frågor till Sveriges unga

Även om alla har varit unga, har vi inte erfarenhet av att vara ung idag. Kontexten och förutsättningarna är helt andra än när tidigare generationer växte upp och det präglar de ungas värderingar.

För att förstå dem måste vi lyssna.

Samtidigt är just unga en målgrupp som är svår och kostsam att nå via traditionella undersökningar. Det gör att många genar för att ändå få ett resultat. Unga förtjänar bättre än så. Därför erbjuder Kantar Sifo den återkommande opinionsundersökningen Ung Opinion. Målgruppen är Sveriges unga mellan 13 och 26 år. Nästa undersökning är startklar. Hör av dig direkt till Malin Grundqvist så att dina frågor säkert får plats.

Kantar Sifos ambition med Ung Opinion är att ge unga en röst i debatten, samtidigt som vi ger organisationer, företag och myndigheter en möjlighet att lyssna innan viktiga beslut fattas.

Vi vänder oss till samhällsaktörer som med tyngd vill kunna uttala sig specifikt om vad unga tycker är viktigt, svårt, roligt eller oroande.

Nytta – egen kunskap och nyhetsvärde
Ni kan välja att ställa en eller flera frågor. Eftersom vi samlar in frågor från många och ställer dem samtidigt, blir kostnadsbilden en helt annan än vid en specifik ad hoc-undersökning.

En rad viktiga bakgrundsfrågor ingår i resultatet. Ni behöver alltså inte fråga om kön, ålder, var och hur man bor, budget eller partisympati. 

Undersökningen besvaras av 1000 unga i ett slumpmässigt urval. Det ger representativitet för den unga befolkningen och det antal intervjuer som exempelvis Ekot ställer krav på för publicering.

Vill du se resultatet av den första Ung Opinion? Ladda ner den här till höger!

 

kontakt_Malin_Grundqvist

Malin Grundqvist

Project Manager

Tel: 0701-84 20 71